torsdag 13 december 2012

Julmarknad i Borgholm.

Jag var på julmarknad i Borgholms Slottsruin. Jag var där i egenskap av utställare och hade med mig min son Mikael som sålde magneter. Det var trevligt med sällskap bakom disken, vi träffade många trevliga kunder och delade ut en hel del visitkort, jag hoppas att några av er hittar hit!
Min vana trogen så kunde jag inte låta bli att gå runt och ta foton på vackra saker. Det är nästan det bästa med att åka på hantverksmarknader; att se vad andra gör!
Här är några jag fastnade för:

Mina grannar inne i ruinen var jättetrevliga. De sålde bl annat amerikanska valnötter som de odlade i Borgholm, de är mycket större än de vanliga man köper i affärerna. De hade också mycket vackra djur mm i keramik.
Titta på bilderna och gå gärna in på deras hemsida http://www.handkraft.oland.com/

HANDKRAFT:* * *

Tant Iris var med i ruinen med sina tomtar, här kommer några smakprov:

* * *

En kul produkt som jag fastnade för var akzforms brickor. Hon gjorde brickor av gamla handdukar och annan gammal textil, det var annorlunda och lite nygammal hantverkskonst. Hon sålde också muddar i ull, änglar mm. Titta gärna in på hennes hemsida:  http://akzform.wordpress.com/


* * *

En trevlig dam som heter Ulla visade fantastiska grytlappar som är dubbelstickade och rejäla att använda i köket, dessutom vackra att hänga upp vid spisen. De hade också näverslöjd, vantar och diverse pynt.

* * *

Något jag tyckte var riktigt roligt var LCQ-Designs arbeten i betong. Jag måste bara gå en kurs och lära mig att göra sådana saker! Det verkar hur kul som helst! Tänk att gjuta sina egna trädgårdstomtar!
Här är några bilder och en länk till deras sida: http://vaxthuset-camilla.blogspot.se

* * *
Marianne Aourell visade några av sina dockor, Dockan Clowdia, och diverse saker i fårskinn, bl a så fastnade jag för de små får hon gjort som såg så lurviga och mysiga ut! Här är några av hennes alster:
Detalj från en kudde.

* * *
I & I, Christina Prütz visade upp många vackra saker, jag gillade de tovade tofflorna bäst. Visst är dom läckra!?!

* * *

Jag tog inga bilder på fisken, men gå in på www.bodafisk.se och titta. De var mycket generösa med smakprov och jag kan rekommendera deras varmrökta lax! Så ett besök på Böda fisk och Rökeri kan jag rekommendera, även om det inte ligger i Böda utan på väg mot Mörbylånga, det finns en vägskylt där det står Örtagård. Tack för alla smakbitar!

Vad jag mer kan säga om marknaden är att det var lite tråkigt att det inte var fler besökare, det var julmarknader lite runt om Öland samma dagar, och det är ju så det är, julen kommer bara en gång om året och måste räcka åt alla! Det var trevligt ordnat och bra platser och skönt att stå under tak. Så det är positiva  tankar med hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar